Latest Posts

ABOUT

Äitiyslomani päätteeksi jäin hoitovapaalle 1-vuotiaan tyttäreni kanssa. Jokapäiväinen ruokien pohdinta ja niiden laitto aiheuttaa aika ajoin tuskaa, etenkin näin paljon kotona ollessa. En ole mikään keittiön MacGyver tai edes keskinkertainen kokki. Vihoviimeisintä on seistä nälkäisenä kaupassa ja koittaa miettiä mitä sitä tekisi tänään ja huomenna ruoaksi etenkin kun luovuus ei ruokailun saralla kuki tässä päässä sitten lainkaan. Listaihmisenä hermot menivät myös siihen, että kaikki kivaideaiset reseptit ovat ajautuneet osa paperiversioina keittiön reseptikansioihin, osa on kirjoissa, osa on netissä Evernotessa, osa Pinterestissä ja loput kirjanmerkkeinä ja muina linkkivinkkeinä sähköposteissa ja missä lie. Helpottaakseni itseäni ja toivottavasti auttaakseni myös muita, jotka kokevat ajoittain (tai aina) samaa arkiruokatuskaa päätin koota kaikki arkisin käytössä hyväksi todetut reseptit yhteen paikkaan mihin pääsee käsiksi aina kun on kännykkä, kone tai padi lähettyvillä.

Olen kuuluisa perhepiirissämme siitä, että aina silloin tällöin (eli joka ilta) tekee mieli jotain "pikkuhyvää". Eli ei välttämättä ihan suklaata, mutta jotain pientä makeaa herkuttelun omaista. Tätä varten oli aivan pakko luoda oma kategoria, jotta pikkuhyvän tarpeessa, voin napata täältä jonkun toteutettavan ilman, että pitää tehdä keikka kaupan karkkihyllylle.

Se ruoka mitä meillä syödään on ihan normaalia. Ei lihapiirakka-nakki-linjaa, mutta ei myöskään trendikästä raakaruokaa, vaan koitetaan syödä perusterveellisesti. Pyrimme välttämätään eineksiä ja valmistuotteita, mutta oikaistaan kyllä niidenkin kautta kun tilanne sitä vaatii ja helpotetaan elämäämme aika ajoin maustetuilla kermoilla, lihaliemikuutioilla ja pakastekasviksilla yms. Olemme urheilusta tykkäävää sakkia ja meillä on tavoitteena saada ruokavalio astetta terveellisempään suuntaan nykyisestä joten sekin vaikuttaa reseptien valikoimaan. 

Jos sinunkin mielestäsi kaikki reseptit, jossa on mukana hiivaa ovat pelottavia ja ne joissa, sanotaan ‘Sekoita kaikki ainekset keskenään’ ovat ihania - tästä blogista saattaa olla sinullekin iloa!

tarunreseptivihko(@)gmail.com

<3 Taru