Latest Posts

JOTAIN & UUNIJUUREKSIA

By 5.40 , , , , ,


Meillä syödään lähes joka viikko jonkun seurana uunijuureksia. Mitään varsinaista reseptiä ei ole käytössä. Homma rakentuu kaapista löytyvien ainesten ja käsituntuman mukaan maustamisessa. Kanan tilalla vaihtelee joskus lihapullat, välillä taas kasvikset heitetään saldeen tai syödään sellaisenaan.

JOTAIN & UUNIJUUREKSIA

  • Kanafileitä, lihapullia tms.
  • Porkkanaa, bataattia, punajuurta, kesäkurpitsaa, sipulia, perunaa, palsternakkaa, paprikaa haluamasi määrä ja sopiva blendi
  • öljyä
  • hunajaa
  • mustapippuria / cayennepippuria / chiliä

  • + sinihomejuustomurua


Valmista kana/lihapullat tms. Kuori ja pilko juurekset. Lado setti vihanneksia uunipellille ja lorauta päälle öljyä ja mausteita maun mukaan. Paista uunivihannekset 200 C asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Voit käännellä vihanneksia muutaman kerran paiston aikana. Jos valmistat samassa astiassa eri kypsymisajan vaativia vihanneksia ja haluat hifistellä niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, punajuuri ja bataatti vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min) ja myöhemmin perässä pehmeämmät vihannekset (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min). Itsehän ladon kaikki vaan kerralla ja tulee mitä tulee ja aina on ollut syötävää :)

Mun mielestä lämpimien uunijuuresten kanssa sopii törkeen hyvin sinihomejuusto. Nams!

Tsekkaa myös nämä:

0 kommenttia